Open brief aan Geert Wilders: “U treedt in Hitlers voetsporen”

Onderstaande open brief schreef ik nadat Wilders dreigde een rechtszaak te beginnen tegen mensen die hem met Hitler vergelijken. De tekst is gisteren ingezonden aan diverse kranten en persbureau ‘s. Van de media die ik de brief mailde kreeg ik nog geen reactie, dus plaats ik hem met een minieme wijziging nu hier. Verdere verspreiding – met bronvermelding en dergelijke – juich ik toe, net als het maken en verspreiden van andere teksten waarin een soortgelijke vergelijking wordt gemaakt.

Tilburg, 16 maart 2014,

Mijnheer Wilders,

Uw politieke optreden staat in dezelfde traditie als die van Adolf Hitler. Net als Hitler wijst u een bepaalde bevolkingsgroep aan als zondebok, projecteert er allerlei angsten op, bespeelt een gevoel van afkeer jegens deze bevolkingsgroep. Uw uitspraak dat u “als het kan wat minder Marokkanen” zou willen zien, is daarvan een teken. En u deed het kort erop dunnetjes over door te zeggen: “Hoe minder Marokkanen, hoe beter”. Dit is stemming maken om een complete bevolkingsgroep uit te sluiten. Dat is niet wezenlijk anders dan wat Hitler deed op weg naar de macht. Ja, mijnheer Wilders. U treedt in Hitlers voetsporen.

Het is duidelijk dat ook u het om de macht te doen is. Stemmen vergaren door haat te zaaien, door afkeer aan te wakkeren, door te parasiteren op aldus aangemoedigde en van kwaadaardige stootkracht voorziene onvrede, Kamerzetels veroveren over de ruggen van bevolkingsgroepen die door u stelselmatig in de hoek worden getrapt met uw optreden, dat is wat u systematisch doet. Het is de strategie die Hitler in de aanloop naar het Derde Rijk hanteerde, met regeringsmacht als uitkomst.

Ik weet niet hoe u gaat regeren áls het u desondanks lukt. Maar het feit dat u in de aanloop naar de macht al zulke middelen hanteert, bevat wat mij betreft een waarschuwing om het niet zo ver te laten komen. Ik hoop niet dat het u ook gaat lukken, en ik zal mijn best doen om het te helpen verhinderen. Een oude antifascistische waarschuwing is op zijn plaats: No Pasaran.

Ik zal u dan ook met woord en geschrift de voet dwars zetten zoals politieke erfgenamen van Hitler de voet dwars gezet moeten worden. Om die reden zal ik u met Hitler en soortgelijke politici vergelijken, zo vaak en zo scherp als mij dat verstandig voorkomt. Ik hoop en vertrouw erop dat ik daarin niet de enige zal zijn.

Ik wens u dan ook een spoedige en volledige politieke ondergang toe, om dezelfde reden dat ik elke politieke geestverwant en erfgenaam van Adolf Hitler een spoedige en volledige politieke ondergang toe wens. Uiteraard hoop ik dat na die ondergang uw resocialisatie in een maatschappij van gelijkwaardige en vrije mensen voorspoedig zal verlopen.

Mocht u inderdaad vanwege deze vergelijking tot gerechtelijke procedures overgaan, zoals u heeft aangekondigd, dan laat dat eens te meer zien hoe vijandig u feitelijk staat jegens de vrijheid waar u bij andere gelegenheden zo graag de mond vol van heeft.

Zo, komt u nu maar op met uw civielrechtelijke procedure.

Peter Storm

8 thoughts on “Open brief aan Geert Wilders: “U treedt in Hitlers voetsporen”

 1. proest, wat vinden al die linkse mannetjes zich weer belangrijk,

  op the Post online, is een serie geplaatst, Marcouch, een politieke biografie, heel verhelderend, die zou ik eens een paar keer lezen

 2. Die zit! En als destijds Fortuyn wat vaker openlijk met Hitler was vergeleken had ie vermoedelijk nog geleefd. Dus zo’n vergelijking is ook nog eens in Wilders’ eigen belang.

 3. Je weet echt niet wat je zegt als je Wilders met Hitler vergelijkt. Alleen die vergelijking al laat al zien hoe hersenloos je bent.

  1. Wat een geluk dat jij hier dan bent Christa, om ons hersenlozen zo uitgebreid en precies uit te leggen waarom Wilders en Hitler niet te vergelijken zijn.

 4. “zo vaak en zo scherp als mij dat verstandig voorkomt”

  Iemand met H!tler vergelijken is niet verstandig,
  Het is dom, ondoordacht en respectloos.

  Dit is de reden waarom Nederlanders die al sinds de 2de wereldoorlog het land weer opbouwden, Jullie hier niet meer wil hebben, Als jij vind. en dat mag je vinden. dat Ik het fout het, dan is dat jou mening. tevens deze brief is niet meer dan een brief die voorgeschoteld is door iemand met een behoorlijk laag IQ

 5. @christa

  beargumenteer dan eens waarom je dat vind. Lekker makkelijk van alles roepen zonder argumentatie, in tegenstelling tot Peter die het wel onderbouwd.

 6. Uit die brief die Peter Storm naar Geert Wilders heeft geschreven ga ik ervan uit dat de eerstgenoemde (samen met de overige vijanden van Wilders) ontzettend veel houdt van alle Marokkanen en andere allochtonen. Maar stel dat de criminelen en de moslimextremisten onder hen, die al een vreselijke afkeer van de Nederlandse samenleving, geloof, cultuur en tradities hebben, eens een soortgelijke speach gaan aanhoren van een radicale imam? Als deze voor een groep van zulk soort Marokkaanse rotte appels aan hen vraagt: “Willen jullie meer of minder ongelovige autochtoonse Nederlanders?” Als zij antwoorden met driemaal minder waarna de imam verteld: “Daar zullen we voor zorgen en hen allemaal uitroeien in naam van Allah!” Ik wil dan nog eens weten of het Nederlandse kabinet, de regering, talloze anti-Wilders autochtonen en aangepaste autochtonen waaronder Marokkanen dat géén vorm van discriminatie, racisme of vreemdelingenhaat vinden! En willen de vijanden van Wilders soms dat hij in het openbaar wordt opgehangen waarna zij juichend toekijken?

Comments are closed.